03 apr 2018

Van Hees Tuinen – Buitendag, Mondriaan, Inloopdagen

0 Reacties

Van Hees Tuinen – Buitendag, Mondriaan, Inloopdagen

 

Buitendag Noordoostpolder 2e Paasdag

Op Tweede Paasdag organiseerde Staatsbosbeheer samen met Lionsclub Noordoostpolder de ‘ Noordoospolder Buitendag’. De dag vond traditiegetrouw plaats in het Kuinderbos te Kuinre.
We stonden er dus gezellig bij op het middenveld met Buitenplaats de Heeserhof en Van Hees Tuinen.

van hees Buitendag 4 van hees Buitendag 3

 

Basisschool de Regenboog

Op donderdag 22 maart kwam basisschool de Regenboog langs! Zij doen mee met het project “Geografisch Mondriaan“.  Dit project is begonnen door de Gemeente Noordoostpolder, en heeft als bedoeling om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Een onderdeel van dit project is “Creatief en Ontwerpen”.

In kader van Techniek talent werd ik gevraagd om aan de kinderen van de Regenboogschool te vertellen wat een Tuinarchitect doet. Daarom vertelde ik  ze: “Je begint met kijken en heel goed luisteren”. Vervolgens nam ik ze mee door de tuinen van Buitenplaats de Heeserhof. Hier zijn vele verschillende invalshoeken om naar te kijken. Bijvoorbeeld, wat zie je vanuit de woning, wat betrek je waar bij. Waar wil je heen met de tuin? Iedere tuin heeft een eigen visie wat correspondeert met wensen van de klant en de creativiteit van de architect. Het was een fantastische ochtend in het kader van werkend leren waar ze op deze manier al in een vroeg stadium mee beginnen.

van hees regenboog 2van hees regenboog 2van hees regenboog 3van hees regenboog 4

 

Inloopdagen Van Hees Tuinen – Buitenplaats de Heeserhof

Op zaterdag 7 en 21 april zijn er inloopdagen van 12.00 tot 17.00 uur, ook bij Buitenplaats de Heeserhof in Ens. Deze open dag is zowel voor Van Hees Tuinen, als voor de buitenplaats als vergaderruimte zelf. Deze inspirerende vergaderlocatie is geschikt vanaf twee personen. ‘In het tuinpaviljoen kun je vergaderen, een managementoverleg houden, coaching sessies houden of een heisessie’, legt ze uit. ‘Het is echt een machtige plek om te brainstormen, midden in de natuur, hier maak je je hoofd helemaal leeg’. Ook kan je er een lunch en dinerbuffet laten verzorgen met zo veel mogelijk streekproducten uit de polder! Stiekem kan men daar alvast tal van ideeën opdoen voor het inrichten van de tuin. ‘De tijd om weer lekker de tuin in te gaan, breekt natuurlijk weer aan. En wat me opvalt: mensen kiezen weer voor planten. Je ziet weer meer hoekjes met planten in de tuin. Gelukkig maar.’

[begin]