14 okt 2014

Ieder project verdient een Mila

0 Reacties

Wethouders en bestuursleden van onze gemeente bezochten vrijdag 3 oktober diverse projecten in Lelystad.

MILA: met inzet lukt alles.

Mensen het is echt waar. Wat Mila voor elkaar heeft gekregen in haar buurt is onbeschrijflijk. We hebben het over de gezamenlijke groente tuin in het Amsteldiep. Alles draait om GELOOF / HOOP/ LIEFDE en VERBINDING.

Het project is in2014 opgezet en van start gegaan, nu is het oktober en we zien het resultaat. Kinderen die blij zijn met tante Mila. Kinderen die de stoepjes vegen alles netjes maken want zo meteen komen de wethouders en anderen op de fiets om dit project te bezoeken.

project-mila1

De groene container staat nog op het pad en de laatste dingetjes worden er ingedaan. Het is zonnig ongelooflijk wat een weer! Toch maar de parasol erbij, Neville en twee andere kinderen helpen. Een oude vuilnisbak gevuld met grint een mooie groene parasol. Zo ook weer gezellig. Een moeder komt met een schaal met lekkere dingen en twee personen dragen een in mens grote pan met pompoensoep. Prachtige kleine gekleurde glazen. Twee bijzondere theepotten gevild met muntthee uit eigen tuin. Je ziet al gelijk dat meerdere nationaliteiten hier samenkomen en samenwerken.
Kijk daar komen ze. Ze worden niet alleen hartelijk ontvangen nee een dikke knuffel van tante Mila . Gewoon zoals ze is, hartelijk en warm jij hoort erbij en nu je hier komt kijken hoor je er helemaal bij. Een grote familie waar alles wordt gedeeld er waar we alles samen doen.

project-mila2

Neville zegt: In de tuin werken is gewoon leuk, je bent ergens mee bezig het wordt netjes je ziet het groeien van de planten en dan kan je oogsten. Werken in de tuin is rustgevend.
De kinderen vertellen graag over tante Mila. Mila is heel erg betrokken bij de buurt . De buurt wordt er blij van als we samen bezig zijn. Hier valt het niet op dat het burendag is, door tante Mila is het altijd burendag.

Mariëtte van Hees, Tuinspecialiste

[begin]